Maatwerk linkbuilding

Maatwerk linkbuilding betreft het creëren van een specifieke en gepersonaliseerde strategie voor het verkrijgen van backlinks die verwijzen naar een bepaalde website. In tegenstelling tot algemene linkbuildingstrategieën die mogelijk voor elk bedrijf of website worden toegepast, houdt maatwerk rekening met de unieke behoeften, doelen, en context van de betreffende website of organisatie. Hier zijn enkele voordelen van maatwerk linkbuilding:

Relevantie: Door een op maat gemaakte strategie te gebruiken, zorg je ervoor dat de links die je verkrijgt afkomstig zijn van relevante websites. Dit betekent dat je verkeer kunt aantrekken dat daadwerkelijk geïnteresseerd is in jouw content, producten of diensten.

Kwaliteit boven kwantiteit: Bij maatwerk linkbuilding ligt de focus op het verkrijgen van kwalitatieve links in plaats van het najagen van een groot aantal minder waardevolle links. Kwalitatieve links kunnen de zichtbaarheid van jouw website in zoekmachines zoals Google aanzienlijk verbeteren.

Duurzame resultaten: Op maat gemaakte strategieën richten zich vaak op het bouwen van langetermijnrelaties met andere websites of influencers in jouw branche. Hierdoor is de kans groter dat je blijvend waardevolle links verkrijgt.

Minder risico: Door het selecteren van relevante en kwalitatieve links verklein je het risico van het ontvangen van straffen van zoekmachines. Deze straffen kunnen optreden wanneer je links verkrijgt van lage kwaliteit of spam-achtige websites.

Meer controle: Met een gepersonaliseerde linkbuildingstrategie heb je meer controle over waar je links vandaan komen, wat kan helpen om jouw merkimago en online reputatie te beschermen.

Efficiëntie: Omdat de strategie is afgestemd op jouw specifieke behoeften en doelen, kunnen middelen en inspanningen efficiënter worden gebruikt. Dit kan leiden tot een hoger rendement op investering.

Concurrentievoordeel: Terwijl veel bedrijven misschien generieke linkbuildingtechnieken gebruiken, kan een op maat gemaakte benadering je onderscheiden van concurrenten en je een voorsprong geven in zoekmachine rankings.

Flexibiliteit: Maatwerk strategieën kunnen gemakkelijk worden aangepast naarmate de behoeften en doelen van het bedrijf evolueren. Dit maakt het eenvoudiger om in te spelen op veranderingen in de markt of industrie.

Kortom, maatwerk linkbuilding biedt bedrijven de mogelijkheid om zich te concentreren op kwaliteit, relevantie en duurzame groei in hun linkbuilding inspanningen. Door de strategie specifiek af te stemmen op de behoeften en doelen van het bedrijf, kan linkbuilding effectiever en waardevoller worden gemaakt.

Veelgestelde vragen

 1. Vraag: Wat is maatwerk linkbuilding?
  Antwoord: Maatwerk linkbuilding is een op maat gemaakte linkbuilding strategie die specifiek is ontworpen om te voldoen aan de unieke behoeften en doelstellingen van een bepaalde website of onderneming. Het houdt rekening met specifieke industrieën, doelgroepen en concurrentielandschappen.
 2. Vraag: Hoe verschilt maatwerk linkbuilding van standaard linkbuilding pakketten?
  Antwoord: Terwijl standaard linkbuilding pakketten vaak vooraf bepaalde diensten aanbieden die geschikt zijn voor een breed scala aan websites, wordt maatwerk linkbuilding specifiek aangepast aan de individuele behoeften en doelen van een website, wat resulteert in een meer gerichte en effectieve strategie.
 3. Vraag: Waarom zou men kiezen voor maatwerk linkbuilding?
  Antwoord: Maatwerk linkbuilding biedt een meer gerichte benadering die rekening houdt met de unieke kenmerken en uitdagingen van een website. Dit kan leiden tot effectievere resultaten en een betere ROI dan standaardpakketten.
 4. Vraag: Welke factoren worden in overweging genomen bij het ontwerpen van een maatwerk linkbuilding strategie?
  Antwoord: Factoren zoals de huidige status van de website, industriële concurrentie, doelgroep, doelstellingen, en bestaande online autoriteit spelen een rol bij het ontwerpen van een op maat gemaakte strategie.
 5. Vraag: Hoe lang duurt het voordat men resultaten ziet met maatwerk linkbuilding?
  Antwoord: De tijd om resultaten te zien varieert, maar aangezien maatwerk linkbuilding een meer gerichte benadering heeft, kunnen sommige websites sneller positieve veranderingen ervaren. Echter, linkbuilding is over het algemeen een langetermijnstrategie.
 6. Vraag: Zijn er risico’s verbonden aan maatwerk linkbuilding?
  Antwoord: Zoals bij elke linkbuilding strategie, als de tactieken niet ethisch of in lijn met de richtlijnen van zoekmachines zijn, kunnen er risico’s zijn. Echter, maatwerk linkbuilding, mits correct uitgevoerd, kan deze risico’s minimaliseren door een strategie te kiezen die past bij de specifieke website.
 7. Vraag: Wat zijn de kosten van maatwerk linkbuilding?
  Antwoord: De kosten van maatwerk linkbuilding variëren afhankelijk van de complexiteit van de vereiste strategie, de doelstellingen van de website, en de specifieke diensten die worden aangeboden. Omdat het op maat gemaakt is, kunnen de kosten variëren van project tot project.

Maatwerk linkbuilding pakketten

Pakket Naam Aantal Gastartikelen Sociale Signalen 2de laag Startpagina’s Prijs
Basis 5 – 10 N.v.t. N.v.t. €125
Standaard 10 – 20 N.v.t. N.v.t. €250
Geavanceerd 20 – 25 100 – 200 Inbegrepen €400
Pro 30+ 500 Inbegrepen €500 – 800
Scroll naar boven